divendres, 4 de novembre del 2011

Amanida de Bolets

Ja fa uns quants dies que ens varem menjar aquesta amanida, Però tot i així, us la vull explicar. Aquesta és la crònica, de com es pot preparar una deliciosa amanida d'estiu amb ou de reig, cep i rossinyol. Temps de preparació: 4 hores (aprox.).
Dificultat: Elevada.
Cost: Incalculable.
Els ingredients que necessitarem per preparar aquesta fabulosa amanida són tan dispars com aquests:
-Unes bones botes de muntanya (tipus Xiruca).
-Vehicle Tot Terreny (amb el dipòsit ple de gasoli).
- Provisions d’aigua.
- Cistell i ganivet.
- Una bona dosi de paciència i bona vista.
També necessitarem, i no menys important, per completar el plat:
- Enciam de colors.
- Ceba.
- Cansalada.
- Formatge curat.
- ...
- Oli i sal (vinagre opcional)
Començarem el procés, vestint-nos amb roba còmode, i calçant-nos les botes de muntanya. Seguidament, pujarem al vehicle tot terreny, el posarem en marxa, i ens dirigirem cap a la muntanya a provar sort. En aturarem en algun lloc que pugui semblar escaient, aparcarem el vehicle, ben arraconat, que no molesti als altres vehicles que puguin circular per la muntanya, baixem del vehicle, sense oblidar-nos d’agafar el cistell, la navalla boletaire i una ampolla d’aigua (per anar-nos hidratant).
Començarem a enfilar-nos per dins del bosc, com si fóssim cabres, i observarem si amb una mica de sort veiem algun bolet, ens desanimem força perquè no trobem res, allà lluny sembla que hi ha alguna cosa blanca estranya... com podem ens hi apropem i... oh! És un ou de reig que ja comença a sortir de l’ou... Quina il•lusió! ja ens falten menys ingredients per l’amanida.




Seguim inspeccionant el terreny, i anem trobant algun rossinyol ben bonics i tendres... cap al cistell. Mentre anem caminant anem trobant algun altre reig i per sort, trobem l’altre ingredient que ens feia falta, el cep!
Hem estat de sort, no comptàvem en trobar els ingredients adients per l’amanida, però encara que no n’hem trobat gaire quantitat, si que podem dir que els ingredients son de qualitat.



Ara que ja tenim els ingredients, ens posarem a preparar l’amanida. Netejarem i filetejarem els bolets. Prepararem l’enciam, la ceba i la tomata, passarem la cansalada per la paella per coure-la una mica, tallarem uns trossets de formatge curat... ho posarem al plat, ho amanirem i.... a menjar!
Simplement... Deliciós!





Si t'ha agradat aquest post vota'm al top catalàTOP CATALÀ

 
Elegant de BlogMundi